31.05.2023.

14:46

Foto: printscreen

Srbija

ON NAJBOLJE ZNA BIOLOGIJU U SRBIJI! Gimnazijalac iz Novog Pazara ima sve petice i bez premca je u prirodnim naukama. ŽELJA MU JE DA BUDE LEKAR! (FOTO/VIDEO)

Medžed ima sve petice i iz ostalih predmeta i ima zavidnu kolekciju medalja koje je osvojio na opštinskim i republičkim takmičenjima iz prirodnih nauka.

- I dalje sam ushićen uspehom i nosim lepe utiske sa takmičenja. Bilo je teško, ali moj osmomesečni trud, koliko sam se spremao za to, se isplatio. Konkurencija je bila žestoka, u vrhu liste su uvek oni sa najvećim brojem poena, ali, eto, ja sam bio najbolji - kaže Medžid. 

Dodaje da je biologiju zavoleo još u petom razredu osnovne škole, kada je počeo da se sprema i učestvuje na takmičenjima, a za to je, kaže, najviše zaslužna njegova profesorka Sabina Bejtović. 

Voli sve prirodne nauke, ali želja mu je da bude lekar. 

- Velika mi je želja i san da studiram medicinu i da jednog dana obučem beli mantil. To je zanimanje koje koristi društvu i znamo da smo uspeli ako pomognemo drugima. Nastaviću da se trudim i da vredno radim i poručujem svima da se trud isplati i da znanje uvek pobeđuje - ističe naš mladi sagovornik.