03.06.2023.

17:25

Foto: R. B.

Srbija

VITEŠKO VENČANJE U CRKVI LAZARICA u KRUŠEVCU: Trpezu čuvaju vitezovi u društvu princeza (FOTO)

Arheološki park "Lazarev grad" narednog vikenda, biće u znaku srednjeg veka. U petak 9. juna biće otvoren srednjevekovni grad, Carski festival, Lazarevi putevi vina, te Srednjevekovni bazar.

Informer

Venčanje po viteškim pravilima

U predvečerije od 19 do 20 časova održava se viteško nadmetanje, na kome će pred Dondžon kulom sevati koplja i mačevi kao u doba kneza Lazara, pre polazak na boj na Kosovu 1389.godine.

Učesnike i goste uveseljavaće solistkinja Jana Milovanović i Folklorni ansambl "Lazarica", a koncertno duhovno veče imaće Danica Krstić. U subotu veče, nastupiće i Rok grupa "Neverne bebe", dok će se spektakularno srednjovekovno venčanje u Crkvi Lazarici održati u nedelju 11. juna od 11.30 do 13 časova, uz svečanu svadbenu srednjevekovnu trpezu i muzičku pratnju gradske  solistkinje Sanje Ivanović.

Informer

Crkva Lazarica

Za Vidovdan nagrade dobijaju najzaslužniji pojedinci

Uoči Vidovdana, inače, u Gradskoj skupštini Kruševca dodeliće se tardicionalne Vidovdanske nagrade najzaslužnijim pojedincima i organizacijama. Na Slobodištu, otvoriće se rekonstruisani Dom, a na Starom aerodromu novoizgradjeni Skejt park.

Ovoga puta na tradicionalnom srednjevekovnom venčanju, dominiraće mladi bračni par Suzana Stanković i Nikola Zbiljić iz Kruševca, koji će odmah po crkvenom venčanju ovde krstiti svoju osmomesečnu bebu.

Informer

Bračni par

- Biće to najsrećniji dan. Odmah po venčanju kristićemo našu osmomesečnu bebu. To je mi je želja - kaže nam Suzana Zbiljić.

Informer

Trpezu čuvaju vitezovi

Svadbarsku trpezu mladog bračnog para u porti crkve Lazarice, koja se priprema kao u doma kneza Lazara, okruživaće vitezovi i princeze, družine Streličara, Sveboraca i Kneza Lazara... Za najmlađe u Zabavnom parku Šarengrad održaće se Viteški dečiji karneval.