16.06.2023.

21:13

Foto: Vojska Srbije

Srbija

SAČUVAO GLAVU NA PAŠTRIKU, POGINUO U UDESU VOJNOG KAMIONA! Ratni veterani tuguju za saborcem vodnikom Branislavom Kovačevićem

- Obaveštavamo članove Udruženja da je, u toku realizacije redovnih aktivnosti u Кopnenoj zoni bezbednosti, jutros, oko 9 sati, u selu Drenovac kod Vranja, u saobraćajnoj nesreći poginuo stariji vodnik prve klase Branislav Кovačević - Кoča iz sastava Prve brigade kopnene vojske Srbije. On je rođen 2. maja 1975. godine, a u vojsci Srbije je bio od 20. jula 1996. godine.

Za vreme rata, 1998. i 1999. Godine, bio je pripadnik 549.motorizovane brigade i obavljao je dužnost komandira voda u 2.motorizovanom bataljonu u Đakovici. Datum i mesto sahrane objavićemo naknadno – naveo je predsednik tog udruženja ratnih veterana Vladan Ranković.

Ispod ove objave, mnogi Kovačevićevi saborci ostavili su komentare i svi su jednodušni da im je izuzetno teško pao odlazak još jednog saborca.

- Večna ti slava, Kočo, prijatelju. Veliki gubitak za porodicu i prijatelje, kao i za sve nas. Počivaj u miru, junače i laka ti zemlja, brate Kočo –neke su od poruka saboraca.

Stariji vodnik prve klase Branislav Kovačević je iza sebe ostavio suprugu i dvoje dece.

Informer

 
Saučešće porodici

Podsetimo da je Ministarstvo odbrane Srbije saopštilo da je u toku realizacije redovnih aktivnosti u Kopnenoj zoni bezbednosti, jutros oko 9.30 časova u selu Drenovac kod Vranja došlo do udesa vojnog motornog vozila u kojem su se nalazila četvorica pripadnika Vojske Srbije.

- U saobraćajnoj nesreći život je izgubio stariji vodnik prve klase Branislav Kovačević iz sastava Prve brigade kopnene vojske, koji je upravljao vozilom. Trojica pripadnika Vojske Srbije su tom prilikom zadobila telesne povrede koje nisu opasne po život.

Oni su zbrinuti u zdravstvenom centru u Vranju. Na lice mesta su izašli organi vojne policije, zamenik višeg javnog tužioca u Vranju i pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova. Uviđaj je u toku – navedeno je iz tog ministarstva.

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović uputili su telegrame saučešća porodici tragično stradalog pripadnika Vojske Srbije.