19.06.2023.

21:01

Foto: Printcreen RTS

Srbija

OVO NISTE ZNALI O HEROJU IZ MRČAJEVACA! Poznaju ga mnoge poznate ličnosti EVO ČIME SE 15 GODINA BAVIO DOK JE ŽIVEO U BEOGRADU (FOTO)

Do pre dve godine Nemanja je radio u prestonici kao fizioterateut, a sada je poljoprivrednik koji obrađuje 20 hektara zemlje, ima pogon za proizvodnju i preradu povrća, ustaje kad sviće...

- Srednju elektro-tehničku školu završio sam u Kraljevu, a ubrzo potom otišao u Beograd. Tamo sam završio razne obuke i više od 15 godina radio kao terapeut. Prepoznaće me mnoge poznate ličnosti koje su prošle fizijatrijski tretman u jednom poznatom maserskom studiju – priča Nemanja.

Sa suprugom i dva sina do 2019. živeo je u Beogradu.

- Kada je krenula korona, odlučili smo da se vratimo u Mrčajevce i sa ocem nastavim da se bavim povrtarstvom. Kiseli kupus iz vakumiranog pakovanja koje srećete po mega marketima je iz naše bašte – priča Nemanja dodajući da pod zasadima kupusa ove sezone ima oko 10 hektara.

Informer

Nemanja je 15 godina radio u Beogradu

Nemanja živi sa roditeljima u Mrčajevcima, i zajedno obrađuju zemlju pod krompirom, kupusom, pšenicom i drugim kulturama.

Njegov radni dan počinje u svanuće. Tako je bilo i zamalo kobnog jutra.

 - U blizini Morave imam nekoliko parcela, pa sam prethodne večeri s meštanima obilazio imanje strahujući od izlivanja reke. Već to veče smo uočili da je voda potkopala stubove. Ustao sam rano i ponovo obilazeći njive, video da je most nakrenut, a ispod fali jedan stub. Najvažnije je da se sve dobro završilo, sagradićemo novi most- kaže Nemanja.

Suprugu, koja je iz obližnje Bresnice upoznao je 2003. godine na prvoj Kupusijadi u rodnim Mrčajevcima, a od tada, kaže, njegova lađa plovi sigurno.

Informer

A sad obrađuje 20 hektara zemlje sa porodicom

Mrčajevčane ne čudi njegov poduhvat, jer je čitava porodica na dobrom glasu, te da je reč o poštenim, radnim ljudima, koji su vrlo odgovorni i domaćinski se odnose prema svemu što rade.

- Nemanja s ocem ima veliki pogon za proizvodnju i preradu povrća, vrlo su uspešni i odgovorni u poslovanju, u kraju svi rado sarađuju s njima jer njihova reč ima težinu, a to je u selu od presudnog značaja. Pošteni domaćini, jednom rečju komšije za ponos – kaže Mrčajevčanin Momčilo Vujović.