20.06.2023.

13:55

Foto: Nezavisne Narodne Novine Rasinskog Okruga

Srbija

IZ KUĆE GLEDAJU U BAŠTU, ALI NE KROZ PROZOR! Čolićima kuća puca sa svih strana, ćoškove poduprli cepanicama (FOTO)

Opštinska komisija im je zbog ugrožene bezbednosti naložila hitno iseljenje a reporter Nezavisnih narodnih novina Rasinskog okruga posetio ih je baš u toku pakovanja stvari. 

Kuća, koju su gradili da mirno u njoj provode penzionerske dane, u zaseoku Čolići, u strašnom je stanju.  

Kako zemlja klizi, tako temelji popuštaju i kažu, krcka sa svih strana. Jedan ćošak kuće poduprli su cepanicama i žure da što pre prenesu stvari kod komšija koji su im pritekli u pomoć. 

Stigle su im i ćerke koje imaju svoje porodice i žive u okolini Trstenika i Aleksandrovca, da im pomognu. Obe su u šoku šta se desilo sa njihovim domom u kome su odrasle.

Kako nam je potvrđeno, Štab za vanredne situacije opštine Aleksandrovac, obišao je Mijajla i Katu sa predsednikom opštine dr Mirkom Mihajlovićem i obećao im privremeni smeštaj dok se ne nađe trajno rešenje.

- Ponuđene su im tri privremena smeštaja, u selu Plešu u nekadašnjoj ambulanti, druga u selu Jelakcu, u ambulanti Doma zdravlja i treća, stan u Gornjem Stupnju u sklopu seoske ambulante, rekli su nam u Štabu za vanredne situacije.  

Komšije su im prve ponudile da se smeste kod njih, ali Čolići ne žele nikome da budu na smetnji, već spavaju u podrumu pomoćnih prostorija nedaleko od kuće.

- Tako nam je lakše jer ovde imamo imanje, bavimo se poljoprivredom- kažu Ćolići. 

Zbog blizine bi im odgovarao  ponuđeni prostor niko nije obilazio 40 godina, nema struje i vode. Rešenje tog problema ponuđeno je od strane opštine. Čolići imaju dve udate ćerke koje sa porodicima žive u okolini Trstenika, odnosno u selu Stubl u opštini Aleksandrovac.