27.06.2023.

11:52

Foto: FB stranica Manastir Sveti Arhangeli

Srbija

ZLOČIN I DALJE BEZ KAZNE! Uoči Vidovdana kod Prizrena kidnapovali 17 žena i staraca, njihove kosti NIKAD NISU PRONAĐENE

Albanski teroristi su tada oteli 16 Srba i jednog Bošnjaka, a njihova tela ni do danas nisu pronađena. Među njima je bilo i devet starijih žena, a na ovo satanističko nedelo nisu reagovali ni nemački pripadnici KFOR-a, koji su tada pokrivali Prizren i okolinu, niti bilo ko drugi kasnije. od pripadnika tzv.međunarodne zajednice, kojima su samo usta puna „ pravde i demokratije“.

- Tog vrelog dana, uoči Vidovdana, kidnapovano je 17 žena i staraca. Naoružani pripadnici teroristčke UĆK upali su 24.juna 1999. godine u ovo etnički čisto srpsko selo, u kome su nedužni srpski civili odlučili da ostanu i nakon dolaska međunarodnih snaga, verujući da im komšije Albanci neće nauditi, budući da nikada nikome nisu nešto nažao učinili. Međutim, takva namera im je brzo došla glave – kaže za Informer jedan od potomaka stradalih Srba.

Informer

 

Kako navode na FB stranici „Manastir Svetih Arhangela“ nakon ulaska OVК terorista u selo, Srećko Đekić, N.B. i S.M. uspeli su da pobegnu, sakrivši se u obližnji kanal, gde su ih pronašli pripadnici КFOR-a i sklonili u prizrensku Bogosloviju , dok se ostalim otetim stanovnicima sela Dojnice od tada gubi svaki trag. Nekoliko dana kasnije, Srećko je iz Bogoslovije otišao da se sastane sa poznanikom iz obliđnjeg bošnjačko sela Skorobište, i više se nije vratio.

- Prema navodima Đure Spasića, sina otetog Jefte Spasića, njegov otac je 9. juna 1999. godine, razgovarao sa komandantom OVК Ekremom Redžom o zaštiti srpskih civila iz sela Dojnice. U pregovorima je takođe učestvovao i pripadnik OVК Suljejmani Rifat, bivši oficir jugoslovenske armije.

Informer

 
Do danas njihove kosti nisu pronađene

Posmrtni ostaci kidnapovanih Srba do danas nisu pronađeni, a postoji velika sumnja da se nalaze u nekoj od mnogobrojnih masovnih grobnica na teritoriji Prizrena.

Takođe, postoje indicije da su kidnapovani Srbi bili žrtve trgovine organima – navode na stranici manastira.

Za zločin nad 17. srpskih civila do danas niko od albanskih zločinaca nije odgovarao, niti je procesuiran. Opštinske vlasti u Prizrenu takođe odbijaju i postavljanje bilo kakvog spomen obeležja koje bi svedočilo o teškom zločinu koji je počinjen u junu 1999. godine.

Prema popisu iz 1991. u Dojnicama je živelo 90 stanovnika srpske nacionalnosti, a danas je ovo mesto izbrisano sa lica zemlje. Albanski monstrumi su čitavo selo spalili do temelja, a uništeni su i seosko groblje i pravoslavna crkva.