27.06.2023.

21:10 >> 21:28

Foto: J.M.

Srbija

DEFILEOM POLICIJE POČELE VIDOVDANSKE SVEČANOSTI U KRUŠEVCU! Položen venac na spomenik Veljku Radenoviću

Vukašin Radenović, sin pokojnog junak je srpske policije, izrazio je veliku zahvalnost što država na čelu sa predsednikom i ministrom Gašićem vodi računa o porodicama stradalih boraca.

- Cela porodica je ponosna na oca, na ono što je on postigao u svom radu i tokom tih nekih, da kažem, teških godina, a pogotovo 1999. godine, tokom rata na Kosovu. Svi smo ponosni na njega, dičimo se njim i onim herojskim delima koje je učinio - ističe Vukašin Radenović.

Premam njegovim rečima, policijski posao je izuzetno težak i zahtevan posao, iziskuje mnoge teške stvari, odricanje, porodica trpi, ali mora to neko da radi

- Kao što je mom pokojnom ocu bila želja da ja krenem njegovim stopama, tako je meni želja da moj sin sutra mene nasledi, ali videćemo za šta će se odlučiti. Mora neko da bude ovde, da čuva u državu, tako da smo mi uvek tu spremni za sve što treba za našu zemlju - kazao je sin pokojnog Đenerala i dodaje da je prelep osećaj proći pored spomenika, sesti i uživati. 

Podsećamo, Potpukovnik Veljko Radenović junak je srpske policije i prethodnik oslobodilačke bitke za Orahovac 1998. godine. Uz Radenovića, na spomeniku stoji vuk, kao simbol otpora.