03.07.2023.

12:26

Foto: privatna arhiva

Srbija

Sa tri godine lovi ribu! Strahinja je najmlađi pecaroš u Vranju, osvojio čak i nagradu (FOTO)

Organizatori takmičenja iz istoimenog Udruženja okupili su decu iz celog Pčinjskog okruga pa je tako svoje umeće i sreću u ulovu pokazalo 36 mladih ribolovaca u dve kategorije. 

U kategoriji od 13 do 18 godina bilo ih je 16, a među mlađima, do 13 godina takmičilo se njih 20.  

Najmlađi među njima ima samo tri godine ali je pokazao zavidnu veštinu pa je osvojio i svoju prvu nagradu.

- Srce mi je puno i presrećan sam što smo uspeli da organizujemo ovako divnu manifectaciju. Naš današnji cilj, kao i onaj koji ćemo ubuduće pratiti jeste da podstaknemo decu da se bave sportom i da ujedno brinu o životnoj sredini, da podstaknemo zdrav takmičarski duh kao i da im obezbedimo priliku za druženje- rekao je Stefan Antić, predsednik Udruženja sportskih ribolovaca "Ribolovci Juga". 

Među starijom decom najbolji ulov imali su Milan Janković iz Vranja, Ivan Božilović iz Vladičinog Hana i Leontina Jovanović iz Vranja, a među mlađima, do 13 godina najviše uspeha imali su Vranjanci Bogdan Dragić, Strahinja Stojanović, ujedno i najmlađi ribolovac sa svega tri godine i Pavle Bosanac iz Vranja.

Organizatori su se zahvalili na pomoći komandi i pripadnicima 4. brigade Kopnene vojske Srbije i Javno-komunalnom preduzeću "Komrad".