12.07.2023.

13:46

Foto: N.B.

Srbija

Ponos Sremske Mitrovice! Ansambl ‘’Arodisi’’ uz ovacije proslavio treći rođendan!

- Zahvaljujemo se Muzeju Srema, koji je u ovako autentičnom ambijentu omogućio našim sugrađanima lep ugođaj. Sretna sam i zadovoljna što su Mitrovčani uvek uz nas, od osnivanja ansambla pre tri godine, prepoznajući kvalitetnu muziku i prave vrednosti.

Ovog leta užurbano se pripremamo za niz kulturnih manifesrtacija na kojima će ‘’Arodisi’’ uzeti učešće. Čekaju nas Eko kamp na Zasavici, Međunarodni festival na Ohridu 16.avgusta, kao i Festival uličnih svirača na Petrovaradinu krajem jula, istakla je Isidora Skuratović, umetnički rukovodilac i dirigent ansambla ‘’Arodisi’’.

Informer

Ljubav prema kvalitetnoj muzici pre tri godine okupila je darovite Mitrovčanke od 16-67 godina, učenice, studentkinje, profesorke, direktorke, sudije, umetnice, među kojima je i poznata kreatorka šešira i fascinatora Snežana Kovačević, čiji modni detalji ukrašavaju članice ‘’Arodisija’’.

Za protekle tri godine ‘’Arodisi’’ je nastupao širom zemlje i u regionu na Međunarodnim smotrama horova, osvajajući brojne nagrade i priznanja.