27.07.2023.

07:15

Foto: Pixabay

Srbija

Ovde se slavi šljiva! Šumadinci biraju suvenir za kraljicu voća

Iz Gradske turističke organizacije poručuju da svi zainteresovani mogu da donesu suvenir i prijave se na njihovom štandu, koji će biti postavljen kod male bine kraj spomenika Tanasku Rajiću, od petka, 28. jula, od 18 sati, do nedelje, 30 jula u 14 sati.

- U izbor ulaze svi predlozi bez obzira na to da li je reč o upotrebnim ili ukrasnim predmetima, a žiri će najbolje izabrati ocenjujući kreativnost, umeće izrade suvenira i inovativnost. Pobednike u nedelju očekuju i nagrade- poručuju iz turističke organizacije Kragujevca.

Posetioci manifestacije uživaće u bogatom programu uz koncerte, izložbe, defilea fijakera, fića a nezaobilazna je i degustacija tradicionalnih šumadijskih specijaliteta i proizvoda...

- Tokom tri dana manifestacije pored promocije seoskog turizma, domaće radinosti i suvenira ovog kraja, sportskih dešavanja, dečijih igara i radionica, predstaviće se seosko domaćinstvo u pravom svetlu kroz proizvodnju voća, ručnih radova do domaćih specijaliteta. Ideja i cilj manifestacije je da spojimo tradicionalno i moderno zanimljivo svim generacijama- rekla je Ana Petrović, pomoćnik gradonačelnika i član Organizacionog odbora.