28.07.2023.

12:37

Foto: printscreen TV kanal M

Srbija

Ovo se ne propušta! Ko voli crevca, u nedelju će biti u Ćupriji

Direktorka Turističke organizacije Ćuprija Jelena Petrović otkrila je da je za ovogodišnju 14. Crevarijadu i takmičenje u pripremi specijaliteta od crevaca prijavljeno već oko 40 ekipa i da se očekuje veliki broj posetilaca. 

 - Ovo je odlična prilika za porodično okupljanje i druženje uz roštilj kojim se neguje duga tradicija pripremanja crevaca na žaru - rekla je Petrović.

Turistička organizacija je pripremila program za najmlađe "Kad porastem biću crevar" gde će se zabaviti uz igru i poslastice, a upoznaće se i sa tradicijom pripreme crevaca i saznati od starijih kako je to biti crevar.

Informer

Kako je planirano, takmičari će svoje specijalitete servirati žiriju od 18 sati, a predsednik komisije za ocenjivanje biće poznati glumac Stojan Đorđević. 

Svim ekipama biće dodeljene zahvalnice, a najboljim roštiljdžijama i vredne nagrade. U toku večeri oko 20 sati uslediće izvlačenje dobitnika nagradne igre kao i proglašenje pobednika u spremanju specijaliteta od crevaca. 

Od 21 sat održaće se koncert Aleksandre Mladenović i Ljubomira Perućice. 14. Crevarijadu organizuje Turistika organizacija pod pokroviteljstvom opštine Ćurija uz saradnju sa komercijalnim parnerima iz ovog mesta.

Ko pije brže, dobiće više

U nedelju, u drugom delu Moravskog parka, bliže fontani, održaće se i takmičenje u brzom ispijanju piva. Pobednik osvaja onoliko piva koliko je težak, drugoplasirani polovinu od svoje kilaže, a trećeplasirani trećinu.