29.07.2023.

12:28

Foto: Grad Kragujevac

Srbija

Da nam rodi šljiva! U Stragarima počela manifestacija u čast kraljice voća

Pozdravljajući domaćine i više hiljada posetilaca, ministarka je najpre poručila poljoprivrednicima da imaju svu podršku svoj rad.

- Svaki stranac koji je došao u našu zemlju i probao neki proizvod od šljive, bilo da je to slatko, suva šljiva ili rakija, otišao je sa širokim osmehom i tražio je da ponese. Hvala vam što negujete šljivu koja je postala srpski brend- rekla je Tanasković.

Informer

Pucnjem iz topa otvoreni Dani šljive u Stragarima kod Kragujevca

U ime Grada Kragujevca, generalnog pokrovitelja ove manifestacije gradonačelnik Nikola Dašić podsetio je da je pre dve godine odlučeno da se Dani šljive ožive i radi tradicije, pravih šumadijskih vrednosti i ali i turizma.

- Ovo je samo jedna vrsta podrške šumadijskom domaćinu, da mu damo priliku da nauči nešto novo, kroz stručna savetovanja i tribine ali i mogućnost da se zabavi i druži - dodao je Dašić. 

Zajedno sa ministarkom Tanasković i saradnicima, obišao je štandove i razgovarao sa izlagačima u Ulici šumadijske šljive koja vodi ka Lovačkom domu.

Informer

koncert Zorice Brunclik

Organizatori su pripremili i bogat prateći program manifestacije. Povodom svečanog otvaranja na bini kod Lovačkog doma, sinoć je koncert održao folklorni ansambl Centra za negovanje tradicionalne kulture "Abrašević" a potom i Zorica Brunclik.Večeras će na istom mestu od 21 sat pevati Rada Manojlović.