30.07.2023.

17:26

Foto: B. I. / privatna arhiva

Srbija

Mali ljudi velikog srca! Mališani iz Užica i Priboja pokazali humanost na delu

Slika koja ovog leta vraća veru u ljude stiže iz Užica i Priboja, za koju su zaslužni mališani koji svojom idejom i radom čine humana dela, i to na način koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim.
Naime, deca iz Topličke ulice u Užicu, već tradicionalno letnji raspust započinju humanitarnom akcijom, prodajući na svom štandu, na ulici, igračke, a od ove godine i narukvice, koje su sami napravili.

Informer

Humanitarni štandovi u Užicu

Njihovu ideju podržali su Užičani i redovno kupuju. Novac prikupljen od prodaje odlučili su da uplate za lečenje malog Veljka Stojkovića, kome je neophodna pomoć za operaciju u inostranstvu.

Pored Užičana, humani su i Pribojci koji žele da pomognu lečenje sugrađanke Jelene Ranitović, koja boluje od mulipleskleroze.

Informer

Deca prodaju slatkiše i skupljaju novac za sugrađanku

Akciju su pokrenuli supružnici Lapčević, kućni prijatelji porodice Ranitović, a ubrzo su se pridružile komšije, rođaci, poznanici... Na početku su prodavali krofnice, ali međuvremenu su obogatili sadržaj i dodali druge "Za Jelenu" bile su izložene u novom delu grada, one nisu imale cenu, već koliko je ko bio u mogućnosti da plati.
Pribojci su se rado odazvali ovoj akciji, i sa tom namerom navraćali pored štanda "Za Jelenu" i ostavljali novac.

Informer

Akcija "Za Jelenu"

Akcija je takođe bila i u blizini graničnog prelaza Uvac, ali i u drugim delovima grada, gde su mališani danima prodavali limunadu, pa su prolaznici imali priliku da uz osveženje na ovaj način pomognu njihovoj sugrađanki.