08.08.2023.

15:20

Foto: D. K. /TV kanal M

Srbija

Ovo je šampion Srbije! Brkovi od 1, 20 metara!

Njegov rekord potvrđen je pre nekoliko dana na ovogodišnjem Saboru "Prođoh Levač, prođoh Šumadiju" u Kaleniću, na kome je svih pet puta, koliko je učestvovao na takmičenju za najduži brk, bio neprikosnoveni šampion.

- Prošle godine sam izostao, ali evo sad sam opet dobio pehar! Skratio se brke jedno 30 centimetara, a bili su do kolena - smeje se Lazarević.

Kaže da je brkove uvek imao, samo ih je jednom obrijao, ali se njegovoj ženi to nije svidelo, pa ih je odmah ponovo pustio.

Po brkovima je poznat ne samo u Nišu, već su ga dobro znali i Austrijanci gde je radio punih 40 godina.

- Žene vole brkove, sve, bez razlike, ja sam živ dokaz. U Austriji sam bio naročito omiljen, tamo muškarci retko nose brkove, a ja sam žene podsećao na njihovog cara Franju Josifa. Sretnu me tako na ulici, pa me ljube i to naočigled moje žene, ja se ne bunim, a njoj nije pravo, ali ćuti. I ovde u Srbiji me lepo gledaju, umeju u prolazu da dobace: "Bravo, Brko!" – poverio se ranije našem reporteru.

Ako se neko zapitao, da li mu smetaju dok nešto radi, kaže da mu je tad najlakše da ih "zatakne za uši".

Redovno ih neguje, pere ih šamponom bar svaki drugi dan i češlja! 

Najduža kika skoro 150 centimetara

Milena deveti put pobednica

Informer

Milena Lukić deveti put pobedila na izboru za najdužu pletenicu

Milena Lukić iz Jagodine deveti put je osvojila prvo mesto i pehar na takmičenju za nadjužu pletenicu. Ove godine je njena kika bila dugačka 146 cm i to je bilo dovoljno za pobedu iako je njen lični rekord od pre nekoliko godina pletenica od 163 centimetara.