10.08.2023.

17:01

Foto: B. M.

Srbija

U Guči truba, a u Nišu...Čak 900 muzičara na Tvrđavi, a On će biti glavni

Glavne zvezde ovogodišnjeg Nišvila su Roberto Fonseka koji će nastupiti na otvaranju Festivala, a pored njega najveće interesovanje vlada za britanskog muzičara Trickyja koji je nastupiti u završnici.  

Fonseka je, podsetimo, jedan od najistaknutijih kubanskih džez muzičara novog milenijuma, pijanista, kompozitor, aranžer i pevač a, ljubitelji džeza kažu, da je najveća zvezda prvog dana Nišvila. 

Nastupiće sa svojim orkestrom i novim projektom "La Grand Diversion".

Informer

Spremni za Nišvil

Ovaj projekat koji objedinjuje muziku, scenografiju, koreografiju uz prateće video snimke zamišljen je kao omaž čuvenom klubu "Cabane Cubaine" u koji je tridesetih godina prošlog veka dolazio ceo Pariz da sluša kubanske muzičare i pleše mambo, rumbu ili salsu.

Fonseka potiče iz muzičke porodice, otac mu je bio bubnjar, majka pevačica tako da je sa 4 godine već svirao bubnjeve a sa osam i klavir!

O njemu, vrhunski svetski profesionalci govore "da živi muziku", a posle komponovanja za film i nekoliko albuma, 2001. godine u legendarnoj grupi "Buena Vista Social club", dobro poznatoj i srpskoj publici, nasledio je klavirsku stolicu Rubena Gonzalesa.

Posetioci će moći da vide i Jazz teatar, Striporamu i druge prateće programe.

Informer