10.08.2023.

21:30

Foto: RINA

Srbija

Treba samo da se pomole na ovom mestu i neženje će se oženiti, a devojke udati! Čuda o kojima se priča

Po odluci vladike, mladi sveštenik je u decembru 2016. došao na službovanje u malu crkvu Svetih Petra i Pavla, u selo Strmosten na obali reke Rasine, u blizini Despotovca. A onda je i on postao primer da svakoga, ko dođe na ovo mesto, da se pomoli, čeka boljitak.

- Svaka crkva je sama po sebi svetinja, a do nas je, koliko verujemo u čuda, da li će se ona i dešavati. Ja sam u ovo mesto stigao krajem 2016. godine. Supruga i ja molili smo se za porod i naša Nikolina se rodila prošle godine u aprilu mesecu, baš na praznik Cveti, kada sam i ja rukopoložen u đakona. Moje kolege koje su dolazile kao i ja, mladi i bez dece, takođe su dobili naslednike moleći se Svetim apostolima Petru i Pavlu - otkriva đakon.

Informer

Sveštenik Aleksandar Aranđelović

Svetinja u kojoj se ovaj mladi bračni par molio, prava je Božija kuća u koju meštani rado dolaze.

- Čovek mora da vidi i doživi. Crkva ne odiše nekim luksuzom, već je sasvim jednostavna. Mnogo stvari koje se ovde nalaze, iziskuju ulaganje, da se zamene i još mnogo toga, ali ona je posebna po svom miru i harmoniji - priča on.

U čudotvorne moći ovog hrama veruju i meštani sela Strmosten i tvrde da tu "nešto ima".

- Ko god dođe u ovu crkvu, vrlo brzo se posle toga oženi ili uda, a život im kreće na bolje. Nekoliko sveštenika iz ove crkve otišli su ostvareni kao roditelji. A, zahvaljujući moćima ove velike svetinje i apostolima Petru i Pavlu škole i vrtići su nam puni-  kažu meštani.