12.08.2023.

12:03

Foto: Shutterstock/printscreen

Srbija

Ona traži roba! Nesvakidašnji oglas šokirao Mačvane

- Ja sam rodna mačvanska zemlja. Prostirem se u Lugu, atar Glušci, prema Radenkoviću u površini 1,30 hektara. Moj vlasnik me prodaje zato što ja ištem roba za sebe, da me obrađuje, neguje, a ne da me zapusti. Zvati mog vlasnika na mobilni 0655694660. Unapred zahvalna Mačvanska zemlja.

Oglas je napisao  rukom i zalepio na više prometnih mesta, ali "roba" još nema!

Informer

 

Originalan i duhovit oglas, za sada je privukao pažnju samo znatiželjnih ljudi koji čitaju sve što visi po banderama, izlozima i zidovima.  

Pozvali smo broj telefona iz oglasa, domaćin se javio i zamolio da mu ne objavljujemo ime. Otkrio nam je da prodaje samo mali deo svog imanja i da poseduje još osam hektara zemlje.

- Zemlja danas zaista traži roba, baš kako sam napisao. Do ove godine sam obrađivao više od 9 hektara zemlje, ali ne mogu više. Ostao sam na imanju usamljen, a godine stigle. Uz sve to nikako ne mogu da zaradim šta god sejao. Eto, u prodavnici sam za kilogram luka platio 170 dinara. Bolje da sam luk sadio, nego ostalo, ali kako sam mogao da znam da će biti toliko skup - ispričao je i dodao kako je prvi put  "u svom životnom veku i pod stare dane" četiri hektara dao u zakup, a ostala četiri će nastaviti da obrađuje, kao i njivu koju prodaje ukoliko ne pronađe kupca.