12.08.2023.

23:00

Foto: Rina

Srbija

Oni će gospodariti Gučom! Ovo su najbolji mladi trubači!

Tako malo godina a toliko talenata. Žiri je bio prijatno iznenađen ali i pun nade – ovaj Sabor će trajati i trajati, sve dok je ovakvog podmlatka.

- Pred stručnim žirijem je bio težak zadatak, ali morali su da odluče. Mateja Stanisavljević iz orkestra "Veseli dečaci" iz Vlasotinca je prvi, drugi je Darko Ivanović iz orkestra Darka Ivanovića iz Vladičinog Hana, a treći Danijel Dejković iz orkestra Danijela Dejkovića iz Zagužanja- potvrdili su organizatori takmičenja.

Informer

Mateja Stanisavljević iz orkestra "Veseli dečaci" iz Vlasotinca je pobednik među juniorima trubačima

Među orkestrima je pobedu odneo "Dragačevski podmladak" upravo iz Guče, drugo mesto osvojio je orkestar Davida Antića iz Vlasotinca a treće mladi orkestar Uroša i Ognjena Vasiljevića iz Požege.

Informer

Rina

Takmičilo se sedam orkestara

Publici se prvo predstavio orkestar Danijela Dejkovića, a potom i "Dragačevski podmladak", orkestar Darka Ivanovića, "Sose i lale", orkestar Uroša i Ognjena Vasiljevića, Davida Antića pa orkestar "Veseli dečaci".

Glavno takmičenje trubača na ovogodišnjem Saboru, podsetimo, održaće se u nedelju uveče na gradskom stadionu gde će 16 najboljih orkestara, koji su pravo da se pojave na ovom najelitnijem takmičenju posvećenom limenom instrumentu obezbedili pobedama na predtakmičenjima održanim širom Srbije.