14.08.2023.

18:01

Foto: Tanjug,printskrin NAisus

Srbija

Skandal u Nišu! Evo zašto je britanski muzičar Triki prekinuo koncert na Nišvilu!

Publika u Nišu, koja je preksinoć, oko ponoći željno iščekivala Trikijev nastup na Tvrđavi, bila je iznenađena onim što vidi i čuje.

- Mnoge je sve podsetilo na koncert pokojne Ejmi Vajnhaus pre 12 godina u Beogradu...Triki čak nije ni pevao, tek po koju reč, a pevala je devojka koja je prateći vokal. Izgledalo je kao da jedva stoji na nogama. Osim toga, nije bilo ni svetla, a onda posle dvadesetak minuta kraj - preneli su nam svoje utiske neki od prisutnih.

Izvor blizak organizatorima kaže da je Britanac, navodno "tražio da održi koncert u mraku, zbog toga što mu je ćerka nedavno preminula, a onda je posle rasprave sa direktorom Festivala, otišao jer nije bio zadovoljan ozvučenjem".

Informer

Bine na ovogodišnjem Nišvilu

Ivan Blagojević, direktor "Nišvila" rekao je na konferenciji za novinare da je Triki to učinio "zbog sopstvenih demona".

- Reč je o osobi sklonoj autodestrukciji, iako je sjajan umetnik. Demoni koji prate nekadašnjeg člana grupe Massive Atack izbili su baš u trenutku kada ne treba. Napravio nam je i dobar i loš publicitet uskraćivanjem ovog koncerta. Najviše mi je žao benda, naročito pevačice kojoj se plakalo. Ovakvu atmosferu su samo mogli da požele. Tražio je mrak, odradio deo koncerta, povukao bend sa bine, pitao sam o čemu se radi, rekli su mi da je to deo šoa. Posle nastavka samo je bend nešto radio, on se vratio u bekstejdž-  ispričao je Blagojević.

Tokom četiri dana, Nišvil je posetilo više od 160.000 ljudi a kako je Blagojević rekao za njega i njegov tim nema odmora i da će kampanja za 30. jubilarni festival dogodine početi krajem oktobra. 

On je najavio da će od agencije koja zastupa britanskog muzičara tražiti novog izvođača koji će "kao kompenzacija" nastupiti sledeće godine, a pokušaće da dovedu neke od najboljih svetskih džez muzičara.