22.08.2023.

13:05

Foto: Privatna arhiva

Srbija

Ludo! Poveo devojku na Siciliju, a onda i do samog vulkana! Dok je lava gruvala, ona nije znala šta je čeka

Ivica Micić i Sanja Džunov, veliki zaljubljenici u prirodu, potvrdili su svoju ljubav i verili se baš na samoj ivici vulkana Etna na Siciliji! Po povratku kući, Ivica nam je ispričao kroz šta je sve proša samo da na vrhu Etne realizuje svoj plan.

- Oboje volimo prirodu, ali do sad nismo planinarili i ovo je oboma prva planina koju smo osvojili. Bilo je teško jer je vetar na toj visini jak a strane planine su jako strme i sklone odronima zbog rastresitog tla. Dim i sumpor iz kratera je dodatno otežavao put ali prevelika želja za tim je nadjačala strahove od visine koji oboje imamo - prića Ivica. 

Ali i pre toga je nailazio na prepreke... 

Po dolasku na Siciliju prvo što im je privuklo pažnju čim su izašli iz aviona bila je vidljiva erupcija i dim iznad Etne tako da su, kaže, odmah odlučili da sutradan iznajme automobil.

- Tri dana uzastopno smo išli do agencije koje iznajmljuju automobile jer smo stvarno želeli da se popnemo. Tek trećeg dana smo uspeli da uzmemo auto. Hvala Bogu, Sanja ništa nije posumnjala ni jednog trena, a prsten sam vešto skrivao danima jer smo otišli samo sa dva ranca, pa nisam imao gde da ga sakrijem - priča Ivica. 

A kad je, kaže, izvadio prsten, krenula je lavina emocija, pa i šampanjac...