27.08.2023.

12:00

Foto: pljeskavica iz ruke

Srbija

To samo Leskovčani znaju! Ovako se pravi pljeska "iz ruke"

Prema pravilima, pljeskavica se pravi tako što se oblikuje u ruci, ne sme da bude deblja od 3 centimetra, treba da ima okrugli oblik, da istovremeno ima što veći prečnik a da se prilikom pečenja i okretanja ne raspadne.

Informer

Ognjen Ivanović, najmlađi pobednik u pravljenju "pljeskavice iz ruke"

Leskovačke roštiljdžije su uvežbane u ovoj disciplini, ali ove godine pobedio je najmlađi među njima - Ognjen Ivanović iz restorana "Jedno mesto" iz Leskovca. On je napravio pljeskavicu tešku 5,400 kg ( prečnika 44 cm, debljine 3 cm) i oborio dosadašnji rekord od 4,550 kilograma!

Drugo mesto osvojio je Dragiša Nikolić iz restorana "Dinastija" iz Bojnika, dok je treće mesto pripalo Bojanu Zlatkoviću iz restorana brze hrane "Tajni ukus" iz Leskovca.