08.09.2023.

15:22

Foto: A.Ć./printscreen instagram

Srbija

(VIDEO) Hit! Pogledajte kakvo iznenađenje sprema pirotski kafedžija za Karija i njegove momke!

Vlasnik kultne pirotske kafane - "Krčma Ladna voda" u koju Kari Pešić vrlo rado dolazi uvek kad je u Pirotu, Boban Tančić, poželeo je Kariju i njegovim pulenima da osvoje medalju na Svetskom prvenstvu i da onda svi zajedno dođu u "Ladnu vodu" i uživaju u njegovim specijalitetima.

- Uvek kada je ovde u Pirotu, Kari maltene svakoga dana dođe kod nas. Voli pirotske tradicionalne specijalitete koji su uglavnom u vezi s jagnjetinom. Više puta smo mu spremali jela koja nemamo na meniju a njega podsećaju na detinjstvo kao što je janija, čomlek, jagnjeća kapama. To su pretežno jela od jagnjetine, voli i dobru pečenu jagnjetinu, mada to više jede sa društvom kada su više njih, pa provode više vremena u kafani - otkriva nam Tančić.

Nedavno je putem društvenih mreža pažnju privukla jedna Pešićeva izjava o najboljoj jagnjetini, za koju je rekao da "mora da bude iz Pirot, da bude dobro pečena i slana, da zubi trnu"!

Tančić, kao vrsni pirotski ugostitelj kaže da je tačno da je pirotska jagnjetina posebna. 

- Ovce sa Stare planine su izuzetne. Reč je o autohtonoj sorti ovaca pirotske pramenke. Čuvaju se na velikim nadmorskim visinama, jaganjci nisu preterano masni, pasu tol`ko vrsta trava da je meso već začinjeno samo po sebi. Samo da se usoli i to je to - kaže Tančić.

Pogledajte u video prilogu šta još sprema za košarkaše: