10.09.2023.

16:27

Foto: Kosovo onlajn

Srbija

Srbi na KiM uz košarkaše u borbi za svetsko zlato (VIDEO)

Veliki broj žitelja Severne Mitrovice, Zvečane, Zubinog Potoka i Leposavića okupio se u kafićima i restoranima da gledaju i bodre srpske reprezentativce.

U Leposaviću se Svetsko prvenstvo uglavnom prati u manjim grupama u kafićima, ali su neki vlasnici svoje lokale - zatvorili, kako bi sa porodicom ispratili borbu srpskih košarkaša za zlatnu medalju.

Srpski košarkaši imaju podršku i Srba sa centralnog Kosova, pretežno mladih, koji takođe u kafićima prate finale Mundobasketa.

Izabranici selektora Svetislava Pešića pre ovog svetskog prvenstva nisu bili svrstavani u prvi red favorita za najviši plasman, ali su na terenu dokazali svoju vrednost. Sve utakmice do sada, osim poraza od Italije, dobili su sigurnom i timskom igrom koja je oličena u sjajnoj odbrani i dobro organizovanom napadu. Lider ekipe na terenu je Bogdan Bogdanović, ali može se reći da je ključ uspeha u tome što su svi igrači dobili uloge i zadatke koje fantastično ispunjavaju.  

Zadatak košarkaša u finalu nije lak, jer je, s druge druge strane bila odlična ekipa Nemačke, predvođena NBA igračima i vrhunskim evroligaškim košarkašima. Oni su u polufinalu izbacili favorizovanu selekciju SAD i time postigli veliki uspeh za nemačku košarku.