19.09.2023.

17:20

Foto: Privatna arhiva

Srbija

(VIDEO) Upecao tri zlatne ribice! Pogledajte šta im je rekao!

Goran Radović Gica iz Arilja, kapiten reprezentacije koja je na Svetskom prvenstvu u Španiji odbranila zlato "ulovljeno" prošle godine u Hrvatskoj, kaže da je ovaj uspeh ostvaren zahvaljujući velikom timskom radu.

Informer

Oni su najbolji ribolovci na celom svetu

- Bili smo kao jedan! Pratili su moj instikt, moje smernice kao kapitena, a svaki član reprezentacije je odradio svoj deo posla sa ljubavlju, punim srcem i taj timski rad je doneo neverovatan uspeh. Ovo je 69. Svetsko prvenstvo i do prošle godine, kao reprezentacija nismo bili ni blizu do te zlatne medalje. Ali, eto, prošle godine osvojili smo prvo mesto u Hrvatskoj, a ove godine u Španiji smo odbranili titulu. Time smo dokazali da to nije slučajnost, već smo velesila u sportskom ribolovu -

kaže Goran.

Šarane je pustio, kako kaže, kao dobro delo, jer smatra da svaki uspeh je nagrada, a za tu nagradu mora da učini neko dobro delo.

Informer

Goran Radović Gica, kapiten repretentacije Srbije u sportskom ribolovu

- Kada jedna mala zemlja napravi tako neverovatan uspeh, pitamo se šta je onda veličina? Nije veličina novac, jer su sve te zemlje koje idu na svetsko prvenstvo mnogo bogatije od nas i više ulažu u sve to. Nije veličina ni masovnost, jer naša zemlja je mala sa do 80.000 ribolovaca. Onda shvatimo da mi Srbi to u srcu nosimo, što su naši slavni preci ostavljali na bojnom polju, mi to sada ostavljamo na sportskim terenima – kaže Gica.
Za Gorana ovo je 10 jubilarna medalja, ima šest zlatnih i po dve srebrne i bronzane. Od tih šest zlatnih dve su sa reprezentacijom sa Svetskog prvenstva, dve su u pojedinačnom takmičenju sa Svetskog prvenstva 2014. i 2021. godine i dve osvojene na klupskim takmičenjima.