Srbija
(VIDEO) U ovome je tajna sira škripavca! Otkrili smo iz prve ruke - na Miroču!
Zato je naša ekipa i otišla kod vrhunske domaćice ovog kraja koja ne može da napravi toliko šrkipavca koliko joj traže. Zove se Ljubinka Pavlović a svi je znaju po nadimku Japanka. Zašto? Potomak je prvih doseljenika sa Kosova, ali ona radi od jutra do sutra, baš kao i narod na dalekom Istoku.
Ima 19 krava i 100 hektara zemlje, a u poslu joj pomažu sinovi Dušan i Jovan, koji studira poljoprivredu i namerava da nasledi majku u proizvodnji sira.
Radni dan im počinje u 6 ujutru i kreću od štale. Svakodnevno dobiju 250 litara punomasnog mleka a onda to nose u prostoriju gde se pravi sir...
Baš tu, Japanka je pred našom kamerom pravila jednu turu škripavca koji svetski gastronomi svrstavaju u najukusnije sireve. I videli smo sve...
Pogledajte prilog emisije "Alo, Beograde":