14.10.2023.

07:20

Foto: prntskrin

Srbija

Gde je i šta radi "devojčica s krofnicama" iz Novog Sada?

Ovo priznanje dodeljuje Srpski filantropski forum na Nacionalni dan davanja, koji je nedavno obeležen.

Nina se, kao jedan od dobitnika, tamo našla u društvu plemenitih ljudi, a mnoge je opet oduševila svojom iskrenošću.

Informer

Nina Ninković, dobitnik Svedočanstva o dobroti

- Ja mog tatu volim najviše na svetu i srcem sam izašla da prodajem krofnice. Zbog toga sam veoma srećna. Najveća sreća je u pomaganju onima koji su u nevolji – kazala je Nina posle dodele priznanja.

Nina se upoznala i sa pesnikom Ljubivojem Ršumovićem, za koga je njena majka na društvenim mrežama napisala da je pesnik njenog detinjstva i uz fotografiju dodala "prepoznale se dobre duše".

Informer

Susret sa piscem Ljubivojem Ršumovićem

Bila je i u društvu najboljeg nastavnika na svetu Borka Petrovića iz Paraćina.

- Imali smo čast da upoznamo divnog i najboljeg nastavnika na svetu, ali on je rekao da je počastvovan što se slika sa Ninom – navela je Ninina majka Nataša Ninković.

Informer

Najbolji nastavnik na svetu Borko Petrović oduševljen Ninom

Podsetimo, Nininu akciju kada je ispred prodavnice na Adicama prodavala krofne bake Vinke i mame Nataše, podržale su prvo komšinice, onda i pekare a putem medija i hiljade nepoznatih ali dobronamernih ljudi.

Ninin otac je već jedan pregled obavio na klinici u Moskvi.

- Novac smo skupili za prvi odlazak u Moskvu. Poleteli smo 7. avgusta i tamo smo ostali malo manje od mesec dana. Nina ovoga puta nije išla sa nama. Zoran je za sada bolje nego što je bio, ali zbog kompleksnosti stanja i uključivanja i drugih specijalista, kao i praćenja opšteg stanja organizma, tok lečenja će da potraje i ići ćemo češće za Moskvu nego što smo planirali. Plan i programa lečenja nam još nije tačno poznat, jer zavisi od mnoštva rezultata odgovarajućih analiza. Tako da pitanje novca ostaje otvoreno i nama još uvek nepoznato. Drugi odlazak je planiran za oktobar- napisala je Ninina mama Nataša zahvaljujući se svima na pomoći.