30.10.2023.

20:00

Foto: Informer/Z.I.

Srbija

Zrenjanin piše istoriju: Na jednom mestu 200 takmičara, a kada je počela borba publika pala u trans

Ovom nesvakidašnjem sportskom događaju, u Kulturnom centru Zrenjanina, prisustvovao je, uz preko 200 takmičara i veliki broj zainteresovanih gledalaca, koji su uživali i aplauzima nagrađivali najuspešnije takmičare.

U organizaciji Srpskog sportskog saveza  za obaranje ruku, takmičenje je održano u nekoliko kategorija, šest muških seniorskih, po težinskim kategorijama, apsolutnoj ženskoj, juniorskoj do 18 i do 23 godine, master kategoriji i u dve težinske kategorije za amatere, početnike.

- Sjajno iskustvo, bio sam oduševljen kada sam čuo da će i amateri, početnici imati priliku da obaraju ruke, prvi meč sam dobio, drugi izgubio, ali je osećaj fantastičan - kaže Mihailo iz Zrenjanina, uz napomenu da će sigurno nastaviti da se bavi ovim sportom.

- Mada naizgled deluje jednostavno, puno je caka i finesa, protivnik iskoristi trenutak tvoje nepažnje i savlada te, bez obzira što imaš utisak da si snažniji i da ćeš mu bez problema oboriti ruku - ističe Zoran Radošev, koji je takođe kao početnik, prvi put obarao ruku na zvaničnom takmičenju.