05.11.2023.

14:35

Foto: Informer

Srbija

Uništene kuće, pokidana rasveta, polomljeno drveće! Nakon nevremena u Pivnicama - Apokaliptične scene! (FOTO/VIDEO)

Jak vetar, obilne padavine i pljuskovi visokog intenziteta stigli su u Srbiju! Na društvenim mrežama pojavile su se slike i video snimci stravičnog nevremena koje je pogodilo selo Pivnice u Vojvodini.

Kako se može videti na slikama, krovovi na kućama maltene ne postoje više. Kokošinjci su potpuno uništeni, a ulična rasveta potpuno pokidana. Drveće je iskidano iz korena, a čak su se i betonski zidovi urušili.

Od siline udara vetra, drveće se potpuno savilo, a u Pivnicama je pala ogromna količina kiše. Načinjena je velika materijalna šteta, ali na svu sreću, nema ljudskih žrtava.

Podsetimo, republički hidrometeorološki zavod Srbije izdao je najavu na snažne udare vetra olujne jačine u većem delu Srbije.

- Tokom dana području Srbije vetrovito, sa umerenim i jakim jugoistočnim vetrom koji na području južnog Banata povremeno može imati i udare olujne jačine (preko 17 m/s, odnosno oko 60-70 km/h). Naoblačenje sa kišom, pljuskovima, jakim i olujnim vetrom, koje je zahvatilo sever Bačke u naredna dva sata će se proširiti na ostatak Vojvodine i zapadnu Srbiju - navodi se na u saopštenju RHMZ.

Kakve materijalne posledice je ostavilo stravično nevreme u našoj prestonici možete pogledati OVDE

Tagovi:
nevreme društvene mreže oluja vesti pljusak pivnice Srbija