09.11.2023.

15:01

Foto: S.B.

Srbija

U ovoj opštini mladi biraju da žive na selu! Anđela i Srđan danas su dobili kuću, a uskoro stiže i beba

Uz pomoć Opštine Paraćin i Ministarstva za brigu o selu, za dodelu bespovratnih sredstava za kupovinu seoskih kuća sa okućnicom, Anđela i Srđan odlučili su da ostanu da žive u istom selu gde su odrasli...

- Mnogo smo srećni. Ovo je za nas veliki događaj i stigao je u pravi čas - ne kriju zadovoljstvo Anđela i Srđan. 

Informer

Anđela Urošević i Srđan Pantić su prezadovoljni što će imati svoju kuću

Kažu da su iznenađeni veoma lakom procedurom i što su brzo završili sa pribavljanjem dokumentacije, a posebno ih raduje što će njihovo dete da ima svoju kuću...

U Paraćinu je dosad najviše parova kupilo seoske kuće, a kako nam je rečeno u gradskoj upravi u obradi su još dva predloga ugovora za koje očekuju pozitivan odgovor. 

Informer

Ugovor sa mladim parom potpisao je Tomislav Cvetković iz Opštinske stambene agencije

- Opština Paraćin će i u narednoj 2024. godini sarađivati sa Ministarstvom za brigu o selu, a kada je o ovom programu reč, najavljen je novi konkurs – kaže Tomislav Cvetković iz Opštinske stambene agencije, koja pruža veliku podršku građanima zainteresovanim da na ovaj način, uz bespovratna sredstva države, reše svoje stambeno pitanje.

Informer

U opštini Paraćin čak 26 kuća je prodato uz pomoć programa Ministarstva za brigu o selu 

Osim 26 porodica koje su stambeno zbrinute ovim programom, opština Paraćin u saradnji sa Komesarijatom za izbeglice i migracije dodelila je još šest kuća porodicama interno raseljenih i izbeglih lica.