17.11.2023.

12:03

Foto: Informer

Srbija

Odzvonilo joj! Rešava se "crna tačka" kod Čoke (FOTO)

Izgradnjom novog mosta biće rešena višegodišnja crna tačka u saobraćaju na putu između Padeja i Čoke, da bi se učesnici u saobraćaju osećali bezbedno i sigurno. Za Severnobanatski okrug, posebno za stanovnike okolnih mesta, novi most imaće veliki značaj.
- Puno će nam značiti izgradnja novog mesta, jer je stari most i put propao- kaže za "Informer" meštanka Padeja, Erika Potloka.
Novi most gradi se pored starog, na izlazu iz Padeja. Prema projektu, predviđena je izgradnja i pristupnog puta do mosta preko ove reke, i rekonstrukcija dela puta prema mostu na reci Tisi. Put će biti proširen oko šest metara, dok će novi most biti dugačak 35, a širina 11.2 metara.

Informer

Sa pristupnim saobraćajnicama dužina mosta biće oko 39 metara

-  Sa pristupnim saobraćajnicama dužina mosta biće oko 39 metara. Trenutno smo završili šipove kao oslonce temeljne konstrukcije sa obe strane reke Zlatice. Ono što sledeće radimo su temeljne grede, nastavak obalnih nosača na levoj i desnoj obali reke. Paralelno s tim, u skladu sa projektnom dokumentacijom, radimo prefabrikovanje sedam glavnih nosača mosta- rekao je Srđan Popović, diplomirani građevinski inženjer i odgovorni izvođač radova.

Od kada je pre četiri godine završena rekonstrukcija mosta na Tisi u Adi, povećano je odvijanje tranzitnog saobraćaja i sadašnji, stari, most u Padeju teško podnosi veliku frekvenciju vozila koja prolaze preko njega.

Radovi su počeli 18. oktobra a rok za završetak je 270 dana. Prema ugovoru koji je Opština Čoka potpisala sa Upravom za kapitalna ulaganja AP Vojvodine, vrednost radova je188 miliona dinara bez PDV-a.