22.11.2023.

08:50

Foto: Sremskomitrovački portal

Srbija

Bojana je cveće koje je dobila za 18. rođendan prodala - To što je potom učinila je za svaku pohvalu!

Bojana je, kako prenosi sremskomitrovački portal cveće odmah sutradan prodavala na pijaci da bi pomogla u prikupljanju novca za svoju sugrađanku Aleksandru Dinić koja boluje od agresivnog tumora.
- Nisam želela da to cveće uvene kod mene u kući, već sam izašla da ga prodam i da probam da pomognem - rekla je Bojana koja je postavila i kutiju za humanitarnu pomoć. 

Informer

 

Bojana je svojim humanim gestom podestila sugrađane da se njihova mlada zemljakinja Aleksandra (28) bori sa tumorom koji, nažalost, ne može da se operiše. 

Aleksandra je, podsetimo, prošle godine u maju otišla na magnetnu rezonancu zbog sve učestalijih i intenzivnijih glavobolja. Rezultati magnetne rezonance pokazali su veliku promenu na mozgu posle čega je hitno primljena u bolnicu

Na neurohirurškoj klinici u Beogradu uzet joj uzorak za patohistološku analizu a posle nekoliko nedelja utvrđeno je da je reč o agresivnom tumoru. Kako su sve opcije za lečenje u Srbiji iscrpljene neohodno je što pre nastaviti lečenje u nemačkoj klinici gde će se posle analiza odrediti ciljana terapija za Aleksandru, a posle toga i izraditi vakcine od njenog tumorskog tkiva.

Nedavno je i Dr Srđan Ninković celokupan novčani iznos od 100.000 dinara od Novembarske nagrade Grada Sremske Mitrovice preusmerio na lečenje sugrađanke Aleksandre Dinić.