24.11.2023.

15:33

Foto: Insajder/shutterstok

Srbija

Javio se čovek koji poklanja mrtvački sanduk! Evo o čemu je reč!

U Novom Pazaru, u naselju Šutenovac pronašli smo autora oglasa koji je, kaže, iz najboljih, humanih namera ponudio nov mrtvački sanduk, kupljen u Francuskoj za 1.200 evra. 

Ni na kraj pameti mu nije bilo da se s tim šali, ali nije, kaže, ni očekivao toliko neumesnih komentara. 

"Jel prazan", "Što za džabe" - samo su neki od desetine komentara zbog čega je naš sagovornik odlučio da oglas povuče.

Za četiri dana niko se nije ni javio na oglas, a da bi izbegli dalje komentare, porodica Rašljanin je odlučila da odustane od javne ponude.

Informer

Porodica Rašljanin odlučila je da povuče oglas posle neumesnih komentara

- Letos nam je umro stric u Francuskoj. Pošto mu je želja bila da se sahrana obavi u njegovom rodnom gradu, on je u sanduku transportovan u Novi Pazar. S obzirom na to da se ovde ljudi sahranjuju po muslimanskim običajima, telo je prebačeno na tabut, a sanduk iz Francuske je ostao neiskorišćen - priča nam jedan od članova porodice Rašljanin.

Objašnjava da nisu hteli sanduk da bace ni da ga unište.

- Kod naših komšija pravoslavaca mrtvi se sahranjuju u sanduku i to je trošak za njih. Hteli smo da ga poklonimo. A mi smo ispoštovali naš običaj da rođaka sahranimo na tabutu - dodaje Rašljanin i ističe da su propisi pri prenošenju tela iz inostranstva takvi, da bez obzira na veru i naciju, mora da bude transportovano u sanduku.

Cena mrtvačkih sanduka u Srbiji u prodavnicima za pogrebnu opremu, kreće se 30, 50 a ima i onih koji koštaju i više od 100 hiljada dinara.