28.11.2023.

15:30

Foto: S.T.

Srbija

Albertu Andijevu u čast Treći memorijalni turnir u preciznom gađanju! Sav prihod za decu obolelu od karcinoma

Turnir organizuju Streljački klub „Trofej“ u saradnji sa Udruženjem Herojske 549. mtbr „Car Dušan Silni“. Turnir se održava u streljani „Trofej“ u Bulevaru Maršala Tolbuhina 46 u narednih nedelju dana od 9 do 21 sat. Kotizacija je 1.800 dinara. Finale turnira u čast Alberta Andieva biće održano 3. decembra, na njegov rođendan.

Sva prikupljena sredstva sa ovogodišnjeg turnira biće donirana Institutu za onkologiju i radiologiju Srbije - „Odeljenje pedijatrijske onkologije“, za decu obolelu od karcinoma.

Informer

Rus Albert Ahsarbekovič Andijev, poreklom iz Južne Osetije, koji je 1999. prešao hiljade kilometara da bi pomogao Srbima u borbama na Kosovu i Metohiji, preminuo je u bolnici u Batajnici 14. marta 2021. godine od virusa korona

Po dolasku na Kosovo i Metohiju, Albert Ahsarbekovič Andijev raspoređen je kao snajperista u 549. motorizovanu brigadu, koja je branila državnu granicu prema Albaniji i Makedoniji u dužini od 150 kilometara.

U borbama na Kosovu i Metohiji, ruski dobrovoljac je izgubio desno oko. Posle rata je odlučio da ostane u Srbiji. Ivana Andiev, supruga Alberta Andieva, poziva na memorijalni turnir i
podseća koliko je važan nezaborav.

- Svi koji su poznavali Alberta znaju koliko je voleo decu. Deca i njegova borba za Kosovo i Metohiju, to je ono po čemu je bio prepoznatljiv.

Informer

 

Sa prva dva turnira, sav prihod je išao za pomoć deci sa Kosova i Metohije. Ove godine će prikupljena sredstva ići na račun za decu obolelu od karcinoma.

Tri godine od njegovog upokojenja. Nekome je to prebrzo prošlo, a nekome dan traje kao godina. Zahvalna sam svima koji ne dozvoljavaju da se njegovo ime zaboravi.

Albert Andiev je junak, osetinski vitez, borac za pravdu, istinu i pravoslavlje. Trećeg decembra, na njegov rođendan održaće se finale turnira. Svi su dobrodošli i svi su pobednici - kaže Ivana.