05.12.2023.

13:32

Foto: Shutterstock/društvene mreže

Srbija

Neverovatan događaj u Novom Sadu! Marina jednu bebu rodila u komšijinom automobilu, druga je sačekala, a evo šta se sve zbilo...

Sve je počelo kada je u 1.20 posle ponoći, kada se, kako kaže, "taman razgaćio" i pošao u krevet posle napornog radnog dana, dobio poziv od komšije Tihog, koji mu je rekao da je njegova kćerka Marina dobila trudove i da je treba voziti u porodilište.

- Skačem, oblačim se i sa komšijinom ženom Ružom krećem ka Somboru. Međutim, ona mi kaže: "ne za Sombor, već za Novi Sad. Marina za tamo ima uput!" Okrećem se i pun gas! Od starta kršim sve zakonske norme o bezbednosti u saobraćaju i prolazim na crveno, već na izlasku iz Odžaka, a naravno, ni kroz usputna sela se ne pridrzavam ograničenja – priznao je Silađi.
Čim je čuo da Marina kaže da joj je pukao vodenjak, nagazio je na gas još jače. 

Informer

Stevan Silađi detaljno opisao događaj od pre nekoliko večeri

- Pred Rumenačkim krivinama, Marina viče da se porađa, a ja se pitam "jao, meni šta sad da radim?" Prvo što mi pada na pamet jeste da nema stajanja! Treba mi patrola policije ispred mene, ubiću nekoga kako vozim i okrećem "192". Psujem sve po spisku što mi se javlja automat, umesto da odmah dobijem nekoga, ulazim u Rumenačke krivine i čujem kako mi beba plače u kolima i pomišljam, jbt, samo jedno plače, a nosi blizance, a gde je drugo? – nastavlja s opisom neverovatane večeri ovaj Odžačanin.

Kad su mu se javili iz centrale Policijske uprave u Novom Sadu, objasnio im je na brzinu kakva je drama u njegovom autu i tražio je da pošalju patrolu koja bi ih sprovela do porodilišta i obavestila lekare u Betaniji.

- Ulazim u grad i, hvala Bogu, stvoriše se niotkud - obilazi me patrola. Tu je sirena, rotacija ispred mene - scena kao iz američkih filmova. Hvatam sredinu duple trake, kao i oni, i za njima! Zakonske norme više ne postoje! Idemo pod rotacijom, i, gas do Betanije kroz Novi Sad – nastavlja Silađi i opisuje hepi-end ove drame.

- Dvojica momaka iz patrole i ja utrčavamo po kolica u Betaniju, dok medicinsko osoblje obavlja šta već treba. Valjda su sekli pupčanu vrpcu...Nisam gledao iz pristojnosti - opisao je detaljno Silađi.

Informer

Do Betanije vozio pod policijskom pratnjom

Sve se to dešavalo na zadnjem sedištu njegovog auta. Marinu su, navodi, potom, izneli i drugo dete rodila je carskim rezom u porodilištu..

Silađi je se zahvalio policajcima Mijalčiću i Gobeljiću što su ga bezbedno sproveli kroz grad i na ličnoj podršci. Zbog specifične situacije, kaže, biće mu oprošteno što je u određenim situacijama kršio saobraćajne propise.

- Naravno, kad smo se vratili nazad u Odžake, ja i Ruža, kod Tihija je već čekala kafica i prva čast, što je u našem narodu i običaj, a dobio sam epitet "diplomirane babice". Mislim da će se ova moja "mečkica" jos dugo, dugo voziti u mojoj porodici, opravdala je svoj kvalitet i izdržljivost, a ko zna, možda još koja bebica zaplače u njoj, nikad se ne zna – zaključio Stevan Silađi.