06.12.2023.

14:47

Foto: Informer TV

Srbija

(VIDEO) Indira je prava atrakcija u selu! Došla je iz Mađarske, a šta tek radi za komšiluk...

U Mađarskoj je nabavila 15 nojeva a u selu Topolnica kod Majdanpeka "podigla" farmu koja je bila jedina ove vrste u Istočnoj Srbiji. 

Ove ptice su postale brzo ljubimci njene dece, posebno ćerke Kristine, a danas je, uz domaće životinje, od 15 nojeva, ostala samo ženka Indira. 

Mirno šparta dvorištem, barabar sa kozom i guskama. Ne smeta joj ni naše prisustvo ni galama....

- Indira se slaže sa svima! I sa psima, guskama, kozom i svi zajedno spavaju na istom mestu - priča nam Kristina dok je nudi povećim komadom hleba. 

Informer

Najbolja Indirina drugarica je koza Mina

- Voli da jede hleb, povrće, zrnevlje, kao i sva živina, pa čak i smoki - nabraja nam Kristina.

Kaže da se Indira najviše druži sa kozom Minom, ali namerava da kupi još jednu ženku noja, da njena ljubimaca "ima pravo žensko društvo". 

- Nojevi nisu zahtevni, otporni su i korisni, kao živina. Jeli smo jedino jaja, a jedno nojevo jaje je kao 36 kokošijih! Kad smo prvi put spremali kajganu pozvali smo celu ulicu u goste, sve iz komšiluka - smeje se Kristina. 

Nedavno je videla da se od nojevog perja prave abažuri za lampe, pa joj "pada na pamet da skupi perje od svoje Indire"...

- Probaću da nešto napravim. A od ljuske jajeta se takođe prave dekorativni ukrasi. Čula sam da su  proizvodi od nojeve kože baš skupi - otkriva Kristina.

Za Indiru svi znaju u selu, a deca je često obilaze i fotografišu se s njom. I dalje je prava atrakcija u selu...

Pogledajte kako se ponašala pred našom TV ekipom: