21.12.2023.

16:43

Foto: GSS/Milan Kopčok

Srbija

Ovakvog Deda Mraza još niko nije video u Novom Sadu! Došao je samo zbog njih!

- Setili smo se naših najmlađih sugrađana koji će zimske praznike provesti u bolnici, umesto u svojim domovima i želeli smo da ih na jedinstven način obradujemo i makar na trenutak skrenemo
pažnju sa njihove svakodnevnice - rekao je Miloš Milenković, jedan od učesnika ove uspešene akcije koju drugu godinu organizuje novosadska stanica Gorske službe spasavanja Srbije (GSS). 

Informer

Članovi Gorske službe spasavanja iz Novog Sada pripremili paketiće sa prijateljima i kompanijama koji ih podržavaju

Da bi obradovali mališane i ulepšali im predstojeće novogodišnje praznike, pripadnici GSS-a su opremu i akcije na Fruškoj gori zamenili kostimima Deda Mraza i druženjem sa najmlađima. Koristeći svoje veštine i znanje u vertikalnim uslovima lako su došli do malih prijatelja. 

Informer

Stižu paketići

- Posle uspešne prošlogodišnje akcije deljenja poklona i odlične saradnje sa upravom Dečje bolnice, sa velikim zadovoljstvom smo nastavili u istom duhu. Spasioci Gorske službe spasavanja su volonteri koji svoj poziv i dužnost da pomognu svima kojima je to potrebno shvataju veoma ozbiljno - rekao je Milenković.

Informer

Ovaj Deda Mraz stigao preko krova

Akcija, koja je izmamila osmehe na licima najmlađih, ali i Novosađana, ne bi bila moguća da GSS nije okupio ljude i kompanije koji su je podržali.
- Gorska služba spasavanja Srbije i svi članovi stanice "Novi Sad" se zahvaljuju ljudima velikog srca - dodao je Milenković.