26.12.2023.

18:13

Foto: B.I.

Srbija

Dečija sreća nema cenu! Užice ima teta mrazice, a ovo je njihova misija (FOTO)

Već četiri godine pred novododišnje praznike oko 570 žena iz Užica, svojom dobrom voljom sa zajedničkim ciljem unose radost u domove svojih najmlađih sugrađana.

- Na ideju smo došli u doba pandemije korona virusa, krenuli kao grupa na fejsbuku, prvo nas par drugarica, a onda nam se pridružilo dosta više žena iz Užica, pa sada našu grupu čini oko 570 članica. - priča Ana Gordić Radojčić, jedna od pokretača ove humane akcije.

Informer

Ranijih godina ispunjavale su želje dece slabijeg materijalnog stanja, ali i dece ometene u razvoju, pa su pred ovu Novu godinu odlučile da svojim poklonima usreće decu bez roditelja.

- Akciju realizujemo u saradnji sa Centrom za socijalni rad, gde nam oni naprave spisak dece po nadimcima, a onda taj spisak mi kačimo u grupu i svaka od nas preuzima želje po nekoliko mališana.

Informer

Ove godine smo imali 83 želje, a pripremljene paketiće mališanima smo podelili danas u Gradskom kulturnom centru Užice. - objašnjava Ana.

Želje najmlađih Užičana su prilično skromne, poput lopti, lutkica, knjiga, parfema, ali i plejstejšna i bicikli. 

- Teta mrazica koja preuzme želju deteta, pored željenog poklona, paketić ispuni sa još puno slatkiša i dečijih radosti. Za malo skuplje željene poklone teta mrazice su pronašle i sponzore, koji su im pomogli u humanoj misiji. - dodaje naša sagovornica.

Informer

 

Misija ovih Užičanki zadivila je mnoge, a njihova želja je da i drugi gradovi podrže njihovu ideju, pa da i te teta mrazice unose radost pred novogodišnje praznike u domove svojih najmlađih sugrađana.