30.12.2023.

09:00

Foto: pritnscreen RTV

Srbija

Stefan Varga prvi Kikinđanin koji je postao član Zlatnog odeljenja Srbije!

Reč je o 112 učenika iz čitave zemlje koji su u protekloj godini pohađali osmi razred i koji su se plasirali među 70 odsto najsupešnijih učesnika na najmanje dva republička ili međunarodna takmičenja.

Stefan od petog razreda učestvuje na takmičenjima iz matematike, fizike i programiranja.

- To mi mnogo znači jer me podstiče da nastavim da radim, da radim istim tempom. Jedini sam Kikinđanin u ovome što znači da sam postigao dosta dobre rezultate koje sam ostvario – kaže Stefan Varga, učenik Zlatnog odeljenja Srbije za RTV.

- Stefan je vedro, veselo dete, vrlo socijalizovano sa velikim brojem drugova, nema nikakvih problema sa tim što je izuzetan u svim oblastima, poput fizike, informatike, matematike - ističe Snežana Zamurović, razredni starešina.

Na osnovu postignutih rezultata, nagrađeni učenici postali su članovi Zlatnog, Srebrnog i Bronzanog odeljenja.

- Mi očekujemo da će Stefan nastaviti da niže uspehe kod nas, da će se profesori potruditi da mu pruže što bolje znanje i što više potencijalnog rada sa njim kao jednim izuzetnim učenikom, ali to i od njega zavisi, u šta ne sumnjamo jer je veliki potencijal- dodaje Mirjana Dražić, direktorka Gimnazije ''Dušan Vasiljev''.

Mladi kikindski učenik učestvovao je na više od10 republičkih takmičenja, a svoju školu predstavljao je i na tri Srpske olimpijade. Posebnu draž u svemu je što o ni ma i ljubav prema muzici i sportu, pa se pored sviranja klavira, ovaj svestrani budući naučnik posvetio i tenisu.