06.01.2024.

13:50

Foto: Grad Novi Sad

Srbija

10.000 badnjaka za Novosađane! Tradicionalno, na Trgu slobode

Ova tradicionaalna akcija realizuje se uz poštovanje običaja i tradicije, uz istovremeno očuvanje ekosistema i prirodnih vrednosti najstarijeg nacionalnog parka u Srbiji i jedinog na teritoriji Vojvodine.
- Grad tradicionalno podržava ovu akciju NP "Fruška gora" jer s jedne strane na lep način dajemo doprinos proslavi velikog hrišćanskog praznika, Božića, a s druge skrećemo pažnju građanima da ne seku hrastove grane nasumično i tako nanose štetu šumama i prirodnoj okolini – izjavila je Danijela Kostić, članica Gradskog veća zadužena za socijalnu zaštitu i brigu o porodici i deci, koja je sa predstavnicima Nacionalnog parka podelila besplatne badnjake na Trgu Slobode u
centru Novog Sada.

Informer

Pored Novog Sada, NP "Fruška gora" organizovao je podelu besplatnih badnjaka u Sremskim Кarlovcima, Irigu, Sremskoj Mitrovici, Rumi, Inđiji, Beočinu i u Šidu, a tokom noći između 5. i 6. januara u ranim jutarnjim časovima za sve one koji su se uputili u šumu pripremljeno je 5.000 badnjaka na teritoriji Nacionalnog parka i to na Iriškom vencu, Zmajevcu, Crvenom Čotu, Ležimiru i Rohalj bazi.