10.01.2024.

17:13

Foto: rina.rs

Srbija

Da li biste vi ovako? Posle pola veka gradskog života došli u selo! Kuću podigli na mestu štale...

Ona ih je i vodila dok su tragali za mestom gde će biti srećniji i zadovoljniji pa su svoje "parče raja" našli u gornjomilanovačkom selu Kalimanići. Počeli su da se kuće ispočetka.

- Ovde, gde se sada nalazi kuća koju pravimo, u donjem suterenu nalazila se štala koju smo mi srušili, podneli smo zahtev za građevinsku dozvolu koju smo dobili i onda smo krenuli sopstvenim rukama da zidamo sve ovo - rekao je za Rinu, sada već Milanovčanin Rade.

Informer

Rade i Anka Savić

Ali, prelazak iz grada u selo nije svako doživeo na isti način. 

- Deca su nas podržala, iako nisu bili potpuno sigurni da će im ovde biti lepo. To je za njih bilo  neizvesno. Pripremali smo ih dok smo tražili mesto za novi dom a kada se sve to realizovalo,  prihvatili sa radošću - priča supruga Anka.

Njihov sin Nikola, posle dolaska u Kalimaniće uvideo je sve prednosti života na selu.

- Nekoliko meseci meni je trebalo da se naviknem na novu okolinu, društvo, rad na selu, ali sada kada sam se uklopio, super mi je što nisam ostao u Beogradu - kaže Nikola.

S obzirom na to da se svi najmlađi Savići bave konjičkim sportom, rešili su da u svom novom okruženju otvore školu jahanja. Vrlo brzo za njih se pročulo, pa su im stigli i prvi đaci...

- U školi jahanja prvo se uči kako da se savlada strah i da se konj ne uplaši, zatim kas i galop. Ko sve to savlada može da krene na terensko jahanje, što budi i najveće emocije kod jahača - objašnjava Vasilije. 

Savići su odlučili, ostaju u Kalimanićima sa svojim konjima jer ovde imaju mesta za dobru budućnost...