11.01.2024.

11:02

Foto: Privatna arhiva

Srbija

'Jovan je trčao zbog brata, ja ću zbog njega'! Saša će hodati do Lešja, a cilj mu je da pomogne povređenima u dva masakra

Plan je da iz Kruševca, do Lešja, Saša krene 13.01. a kako teče njegov plan, otkrio je za Informer.rs. 

- Moram da kažem da sam uvek bio neko ko je voleo da pomaže, i pre sam ovo isto radio, imamo i svoje neko udruženje, koje je pomagalo više od sto puta. Manastire pomažemo, mlade, svima kojima je pomoć potrebna - počinje Saša za naš portal. 

Jovanove reči, Sašu su dotakle. 

- Pročitao sam u novinama šta je Jovan Mitrović uradio za svoju nastradalu braću, i da je poželeo da to još neko uradi, ja sam istog trenutka rekao da ću to biti ja. Stupio sam u kontakt s njim, predstavio se i rekao šta planiram. Jovan mi je poslao račun na koji je i on skupljao novac kako bi pomogao povređenim osobama u masakru u toj tragediji. Ovim putem apelujem na sve, da pomognu koliko mogu, ja želim svima njima da pomognem da što lakše prebrode ove teške dane, idem da se pomolim za nastradale i one koji su preživeli da se što pre oporave - priča nam.

Saša je pre ovoga sprovodio razne akcije, a ona koju planira za ovu godinu, ostavila nas je bez tekst. 

- Planiram put Ostroga, to je 99% da idemo, a cilj je da se skupe sredstva koja će biti donirana povređenim učenicima u OŠ "Vladislav Ribnikar", želja mi je da se pomolim za njih, da se oporave i zaborave taj dan. Ne smatram da radimo nešto ogromno, ali radimo za našu decu, za naše ljude, za majku Srbiju. Mi smo jedni obični i humani ljudi - zaključuje Saša za naš portal, a mi mu želimo srećan put i da sve bude kako je planirao. 

Račun za pomoć ranjenima

Podaci za uplatu: Jovan Mitrović

Broj računa: 160-6000000847092-76

Svrha uplate: pomoć ranjenima u Malom Orašju