16.01.2024.

12:15

Foto: Privatna arhiva

Srbija

Snežana i šest drugarica! Srele se prvi put posle srednje škole i zapevale! Sad imaju i svoju grupu

Baš tu, u Kuršumliji na inicijativu Snežane Teodoropulus, oživela je pevačka grupa "Snežana i drugarice" i vrlo brzo su, posle premijernog nastupa krajem avgusta, privukle pažnju i imale već osam koncerata! 

Nisu to komercijalni nastupi, niti su, kažu, one "nove frajle", već, kako kaže Snežana "dame koje vole svoju sredinu, ljude i muziku". 

Počelo je upravo od nje kada je svoje staro društvo pozvala na promociju svoje zbirke pesama "Oslušni vetar"...

- Želela sam da promociju učinim drugačijom, pa sam pozvala svoje prijateljice iz mladosti da mi pomognu u nameri. Okupilo se nas sedam i uvežbale smo dve grčke pesme "Ne plačite oči moje" i "Tango anđela" i otpevale ih. To se svima dopalo, pa smo samo nastavile da pevamo...- priča nam pesnikinja, Snežana. 

Informer

Kao nekad pod palicom profesorke muzike Ivke ponovo su rasplamsale strast i ljubav prema muzici dve Snežane, Sanja, Ljiljana, Gorica, Slađana i Zorica. Gorica živi u Kopenhagenu, Ljiljana i Sanja u Prokuplju, ostale u Kuršumliji, sem inicijatora Snežane Teodoropulos, koja kako kaže živi "u tri države i četiri grada".
- Sve ovo je za nas neočekivano, ali nam je izuzetno drago. Najdraže u svemu je to što se od škole nismo viđale i što nas je, evo, muzika opet posle toliko godina spojila. Naše probe su lepo druženje, prisećamo se prošlosti, uživamo u muzici - dodaje naša sagovornica.

Snežana je pesnikinja, posvećena umetnosti a prošle godine dobila je Zlatnu značku Kulturno
prosvetne zajednice Republike Srbije za trajan doprinis u kulturi i priznanje Udruženja Topličana za doprinos u kuturi i očuvanju istorije Toplice.

Ona je i autor i kompozitor pesme "Pali anđeli" koju sastav "Snežana i drugarice" izvodi na svojim nastupima...Pesmu je Snežana posvetila Ljiljani Žikić Karađorđević, koja je 1999. godine poginula od snajperiste u Ljubeniću kod Peći. Iza Ljiljane je ostalo šestoro dece...