20.01.2024.

07:20

Foto: Privatna arhiva

Srbija

Aleksandra je zbog ljubavi iz Paraćina otišla u Englesku! Njeni utisci sa Ostrva će vas šokirati! Ne dao Bog da se razbolite!

Samohrana majka dvoje dece, 17 godina je provela radeći u ovoj organizaciji, delila sa drugima i muku i tugu i radost, živela za posao...A onda se i njoj desilo da joj se na poslu "rodila" ljubav. Kao na filmu!  

Aleksandra se jesenas preselila u Englesku. Sa svojim mužem Mihaljom, živi u predgrađu Londona, a otuda preko društvenih mreža održava svakodnevnu vezu s rodnim Paraćinom. Baš tim putem su se i njih dvoje upoznali. 

- Mihalj Buzaš, moj suprug, pratio je zvaničnu Fejsbuk-stranicu paraćinskog Crvenog krsta. Često je neke objave lajkovao i komentarisao. Tako smo uspostavili kontakt. Ostalo se odvijalo lako i brzo, samo od sebe. Venčali smo se ovde, u Paraćinu 15 jula 2021. godine - otkriva nam Aleksandra i smejući se dodaje da ne preporučuje mladima da traže ljubav "preko žice".

Informer

- Mene je ljubav našla! Ne znam kako to drugima izgleda, ali je sve krenulo od posla, pa prijateljstvo, pa posvećenost, pažnja a onda i upoznavanje uživo - opisuje Aleksandra svoj emotivni put koji je krunisan brakom. 

U novom domu, u predgrađu Londona živi od oktobra prošle godine. 

- Najvažnije mi je da su se moja deca složila i da sam ja bila spremna za nov život. Sin ima 25 godina, a ćerka želi da završi srednju školu u Paraćinu. Mihalj je poreklom Mađar pa smo oboje, da kažem dođoši na Ostrvu, a ono što me je najviše iznenadilo jeste to kako Englezi žive i rade polako, nema stresa, sve natenane - prenosi nam utiske. 

Informer

Uskoro bi trebalo da počne da radi u jednom biznis centru, a u crkvi Svetog Save u Londonu već je pronašla prijatelje, zemljake. 

- Čovek ma gde bio treba da zna da i tu, negde, ima ljudi koji su iz njegovog kraja. Redovno odlazim u crkvu. Malo mi ta usporenost smeta pa mi se čini da sam najglasnija i najbrža u celom Londonu! Ali, ne dao vam Bog da se razbolite! To je strašno! Da dobijete termin za pregled? Pa to je ravno dobitku na lutrji! Tako da znate - priča Aleksandra.

- Odeš kod lekara jer imaš napad astme, a oni te pošalju kući i kažu da zoveš hitnu! Volite naše lekare i zdravstvene radnike, ne znamo šta imamo dok nemamo - opisala je u jednoj od objava a onda i dodala da se ne bi iznenadila kad bi dobila "uputstvo kako da se sami operišete u kućnim uslovima"?!