24.01.2024.

17:23

Foto: Novosti.rs

Srbija

Prijatelj mu je poklonio sliku, a kupac bi mu produžio život! Momiru treba novac za lečenje

Momir je, kako pišu novosti.rs imao dve operacije na desnoj nozi - prvu u avgustu prošle godine u Ćupriji, a već narednog meseca na VMA u Beogradu.

Posle operacija analize su, nažalost, bile loše, pa su mu terapije jedina nada da se uspori razvoj ove podmukle i teške bolesti. Dodić, međutim, nema prava na lečenje o trošku države.

- Lekari su mi rekli da sam u nesreći imao ludu sreću, jer su falili milimetri da se kancerogene ćelije rašire po krvotoku - kaže Dodić za "Novosti".

Informer

- Živeo bih mesec dana. Preporučili su mi terapiju koja sagoreva kancerogene ćelije, ali jedan tretman košta 12.000 evra. Osim nje, postoji i opdivo terapija, koja smanjuje tumore, ali jedan tretman košta 648.000 dinara. S obzirom na to da ni na koji način nisam u mogućnosti da obezbedim toliko novca, već šest meseci sam bez ikakve terapije. U međuvremenu, javile su mi se i uvećane žlezde ispod pazuha i na vratu. 

Momir sada jedini spas vidi u prodaji ulja na platnu koje mu je poklonio Slava Markani.

Ranjen na Kosovu

Momir Dodić, otac dvoje dece, je policajac SUP Đakovica u Jagodini. On je tokom NATO agresije, 7. maja 1999. godine, bio ranjen u centru Đakovice. Pripadnici diverzantsko-terorističke grupe tzv. OVK, u naselju "Stara čaršija" napali su pripadnike MUP Srbije i Vojske Jugoslavije. Tom prilikom među ranjenima je bio i Momir koji je zadobio povrede na članku desne noge. Stekao je status borca prve kategorije. On je, takođe, i sam humanitarac - višestruki je davalac krvi.