29.01.2024.

21:00

Foto: S.S.

Srbija

Kragujevčani u strahu! Neko im truje pse!

U kraju poznatom po velikom broju dece i ljubiteljima životinja, od jutros pustoš. Lokalne mace kojima su dobri ljudi pružili utočište i kakvu takvu sigurnost u ledenim zimskim danima, neuobičajeno su nepoverljive iako su navikle na ljude koji ih ovde hrane i pružaju nežnost.
- Ne mogu da verujem šta se dogodilo. U ovo vreme svi šetamo pse,  jutros nema nikoga. Komšinici je juče uginuo pas. Divan mops, miljenik komšiluka i dece. Neki monstrum je bacio otrov i…- priča za Informer Rade Mijailović, vlasnik desetogodišnjeg psa koji je navikao da se mazi sa ljudima i po naselju šeta slobodno. Ovoga puta čvrsto na povocu i sam zbunjen novim pravilima šetnje.

Informer

Rade Mijailović u Ulici Crvenog krsta na Bubnju

Rade dodaje i da su se stanari zgrada koliko toliko organizovali i da su zalepili obaveštenja o otrovnoj supstanci bačenoj oko zgrade u ulici Crvenog krsta.
- Svi naši psi su izuzetno dobri i lepo vaspitani. Ovo nije veliki kraj, poznajemo se i mi, vlasnici i naši ljubimci. Nikada se nije dogodila ni jedna neprijatnost- nastavlja Rade i dodaje da na Bubnju čak i psi i mačke žive u harmoniji.

Podseća i da je u neposrednoj blizini, samo par koraka dalje i dečije igralište koje obično, po sunčanom danu kakav je danas, vrvi od dece.
- Danas je sablasno pusto. U ovo vreme bake i deke izvode unučiće. Igraju se sa psima i mačkama, sve kuva od života. Neko je to namerno prekinuo. Neko je hteo da nas zastraši i poremeti život lokalne zajednice. Naravno, doći će opet sve na svoje- siguran je naš sagovornik. 
Vremešna dama sa pekinezerom u naručju, nije želela da se predstavi.

- Ne dao mu Bog da ga ja uhvatim- kratko je prokomentarisala prijavu protiv N.N. lica koja je podneta nadležnim organima.
Kragujevčani iz ovog naselja, kako poručuju,  rešeni su da se, sami obračunaju sa trovačima ako u međuvremenu organi ne reaguju.