02.02.2024.

12:41

Foto: infoliga.rs

Srbija

Vujke, tu smo! Ivanjičani prikupili dva miliona dinara za lečenje mladog sugrađanina! Nedostaje još milion!

Na donatorskoj večeri koju je u saradnji sa Crvenim krstom i hotelom Prezident, organizovala opština Ivanjica za Vujketovo lečenje prikupljeno je više od 2 miliona dinara. Ova donacija veoma je značajna za njegovo lečenje, pa se organizatori zahvaljuju svima koji su se odazvali, i pozivaju sve ljude humanog srca da i dalje učestvuju u akciji jer je do ukupne cifre potrebno još oko milion dinara, prenosi infoliga.rs.

Osim privrednika,  zaposlednih u javnim preduzećima,sportista i građana Ivanjice značajan finansijski doprinos dali su i muzički bendovi iz Ivanjice, kao i osoblje hotela.

Vujke je dete FK Javor, u karijeri je beležio nastupe protiv Crvene zvezde i Partizana a sada vodi borbu za život. 

Informer

Kako se navodi na sajtu organizacije Budi human, u avgustu 2023. godine Nikoli je gastroskopijom otkrivena promena na duodenumu, delu tankog creva koji okružuje glavu pankreasa. Patohistološki nalaz ukazao je na maligni melanom poglavine i vrata.

Informer

Početkom septembra 2023. godine biopsija je pokazala metastatske promene na duodenumu posle čega je konzilijum indikovao započinjanje sistemske terapije lekom Nivolumab, kao i razmatranje mogućnosti primene kombinovane imunoterapije. 

Sredstva su potrebna za imunoterapije, specijalističke preglede, lekove i suplemente kao i za laboratorijske analize.