05.02.2024.

08:20

Foto: media ps /rina

Srbija

Kakav je ovo stvor? O kućnom ljubimcu gimnazijalke iz Ćuprije priča ceo grad! Nit' je lasica, nit' je tvor!

Anđela je za svoj 18. rođendan, pre oko tri meseca, poželela još jednog ljubimca i kupila je feretku! Reč je o životinjici  koja izgledom podseća malo na lasicu a malo i na tvora! 

- Moja feretka se zove Feliks i mužjak je. Ima skoro sedam meseci, a pronašla sam ga putem interneta i kupila ga od jedne devojke iz Novog Sada za 70 evra. Teško se nabavljaju jer samo u Subotici postoje odgajivačnice - ispričala je Anđela za lokalni portal media-ps. 

Svog ljubimca šeta na povocu, kao psa. Kaže da je svi zaustavljaju i raspituju se jer takvu  životinju još nisu videli u Pomoravlju.

- Pitaju šta je to, hoće da ga pomaze i postavljaju razna pitanja. Feretke su vrlo druželjubive, vole da provode vreme sa drugim životinjama. Imam i psa Mazu, papagaja i pet leminga, ali ih ne spajam mnogo sa Feliksom. Feretke su radoznale, ne plaše se ničega, slažu se i psima i mačkama. Vole baš dugo da spavaju, i da se kupaju, tako u kadi gnjuri i pliva - priča Anđela.

Informer

Feretkama su za razvoj, kako kaže Anđela, potrebni proteini. Mogu da jedu i hranu za mačke, ribu, piletinu, ali je lokalni pet šop počeo da nabavlja hranu i za njenog ljubimca.