05.02.2024.

09:20

Foto: Grad Kikinda

Srbija

Uspeli su! Mladi bend skupio skoro pola miliona za lečenje dečaka iz Kikinde!

Bend je u Kulturnom centru Kikinda u subotu uveče nastupio pred punom dvoranom, a u akciji prikupljanja pomoći podržali su ih Grad Kikinda, Kulturni centar, Udruženje žena ''Orhideja'' iz Banatskog Velikog Sela, škole i roditelji, a prisustvovao je i gradonačelnik Nikola Lukač.

Publici su se predstavili domaćom rok i pop muzikom a na kraju je prikupljeno 435.310 dinara.

Informer

 

- Zaista je za svaku pohvalu što su humanitarni koncert organizovali naši mladi sugrađani. Uvek treba da pomažemo jedni drugima, da budemo humani i da se podržavamo, jer samo zajednički možemo sve. Siguran sam da će ova dobra energija koncerta i velika podrška pune sale Kulturnog centra, dati našem mladom sugrađaninu snage da se izbori sa bolešću i pobedi u najvažnijoj bici- poručio je gradonačelnik.

Bend "Feniks" u sadašnjem sastavu postoji nekoliko meseci.

- Naš cilj je da humanitarnim koncertom podstaknemo ljude da čine dobra dela i zato pozivamo sve sugrađane koji žele da pomognu- dodala je Andrea Bereng koja je svoj bend upoznala sa situacijom dečaka kome treba pomoć za lečenje. 

Feniks je nastupao na Danima ludaje, na BEDEF-u, u Novom Miloševu, a najmlađi član je osnovac bubnjar Filip Cvetković (11) iz Vojvode Stepe koji ide u u peti razred OŠ "4. oktobar".