09.02.2024.

22:21

Foto: Foto: Informer

Srbija

Kinezi kao domaćini dočekali svoju Novu godinu u Majdanpeku! Svečanost uveličao vatromet u rekordnom trajanju od 30 minuta (FOTO/VIDEO)

Neki su otišli za rodnu Kinu da sa svojima dočekaju ovaj poseban dan, a onima koji su ostali u Srbiji došli su članovi porodica i priijateji iz ove daleke zemlje sa Istoka. U kantini Kineske Kompanije Zi Đin,  organzovan je zajednički doček  iz koje se mogla čuti Kineska muzika a bogami uživalo se i u obilju najukusnijih specijaliteta Kineske kuhinje.

- Presrećna sam . Došli su mi oni koji mi najviše znače u ovom momentu . Prvi put je Majdanpek u kome  već neko vreme  radim posetila moja majka i jako joj se dopada grad. A uz mene je i moj dečko Yuan , koji radi kao inženjer u Zrenjaninu. Radujem se jako , jer je ovo poseban dan i veče za mene - kaže Jing Tang , devojka koja je zaposlena u Majdnapečkom rudniku u Sektoru za ljudske resurse, među Srpskim kolegama poznatija je  po imenu Natalija.

Inače, Jing pored posla  studira i Srpski jezik u Beogradu i jako dobro govori naš jezik.Nekoliko godina je u Majdnapeku . Došla je iz Kineske provincije Hunan . Majka Cao Qin je prvi put u Srbiji i kako kaže jako joj se dopada i zemlja  ali i ljudi. Ko i svaka majka, strahovala je za ćerku kad je krenula na tako dalek put za poslom kako će se sama snaći, ali sada joj je  već lakše.