14.02.2024.

19:25

Foto: Privatna arhiva

Srbija

Opustošili cvećaru u Kikindi! Ostali bez ijedne crvene ruže!

Na oglasnom stubu na Trgu srpskih dobrovoljaca u ponedeljak su svi mogli da vide oglas "okićen" ružama za "samoposluživanje". 

"Recite joj "volim te" svakog dana a 14. februara neka ruže govore umesto vas! Posetite nas, vaša cvećara "Mario". ps. Uzmi cvet i ulepšaj nekom dan!"

Informer

Ponuda je očigledno odmah prihvaćena, jer je ova cvećara već do tri popodne ostala bez ijedne crvene ruže!

- Dan je bio prelep i naporan! Toliko ljudi je došlo, oko 300 crvenih ruža koje smo spremili su otišle začas. Najviše su kupovali po jednu, ali imali smo junaka dana koji je kupio buket od 43! - kaže Dunja Vranjin, vlasnica cvećare.

Informer

Crvene ruže simbolizuju ljubav i strast, pa je, kako kaže logično što su bile prvi izbor kupaca. 

- Bilo je onih kojima smo umesto ruža ponudili druge aranžmane, a eto, ostalo je samo pet žutih. Za njih kažu da predstavljaju ljubomoru, pa ne idu baš za Dan zaljubljenih - smeje se Dunja. 

Otkriva da je i ove godine od supruga dobila buket koji on tradicionalno kupuje u drugoj gradskoj cvećari. 

Cvećara Mario je postala poznata široj javnosti, kada su u vreme padnemije koronavirusa odlučili da svo cveće koje su imali u zalihama iznesu ispred radnje i poklone Kikinđanima.. 

- Prošle godine smo poklanjali cveće za Osmi mart. Pažnja prija svima. Tako volimo da obradujemo naše kupce, a i oni umeju to da poštuju - dodaje Dunja.